Overdenkingen – 2

Pagina 01

Bewustzijn zelf
‘Er bestaat geen activiteit waardoor Ik beïnvloed word en ook verlang Ik niet naar de vruchten van activiteiten. Wie deze waarheid over Mij begrijpt, zal ook nooit verstrikt raken in karma voor resultaatgerichte activiteiten.’ – Bhagavad-gita zoals ze is 4:14.

Zo kun je ook denken over bewustzijn zelf.
In die hoedanigheid kun je bewustzijn gewaar zijn, realiseren!

Kijken naar jezelf
Het betekent simpelweg je overgeven. De waarnemer is het waargenomene. Niet van: ik weet dat ik iets voel of iets hoor. Nee, je bent dat door overgave.

Oorlog of vrede?
Het hindoeïsme, de islam en het jodendom, hun leraren en profeten verkondigen vrede en eventueel oorlog! Enkel Gautama de Boeddha en Jezus van Nazareth verkondigden alleen vrede. Zij leerden geen geweld en zeiden beiden: Haat verdrijft nimmer haat!
Helaas grijpen wel diverse volgelingen van Jezus en Boeddha naar geweld. En leren daarbij politiek, terwijl hun leraren dat niet deden!

De enige Weg
Kijken naar jezelf: direct zien, voelen, ruiken, proeven en horen. Niet indirect via het zogenaamde weten dat je voelt, ziet en dergelijke maar direct: dat de waarnemer het waargenomene is!
Non-dualiteit binnen het lichamelijke!
Natuurlijk ben je niet het lichaam maar… zoals de Boeddha al zei: Je kunt beter denken dat je het lichaam bent dan dat je een ego hebt.
In je hoofd zitten ver boven het lichamelijke zal je niet echt helpen als mens, hier op aarde. 🙂
Daarom dat ik dan ook beweer: kijken naar jezelf is de enige weg.
https://kijkennaarjezelf.nl/

AntiChristuslijk
Deze tekst wordt op een politieke manier uitgelegd en gebruikt:
‘Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.’ (Uit de Bijbel, Johannes 14:6).
Het wordt dus niet vertaald als volgt met: Liefde is de weg, de waarheid en het leven!
Nee, zeggen christenen: enkel Jezus is de deur tot God!
Dus iedereen moet zich bekeren tot Jezus om tot God te kunnen komen! Op die manier is Jezus tot een religieus-politiek instrument geworden, in mijn ogen.
We weten wanneer we het Nieuwe Testament bestuderen, dat liefde de hoofdrol speelt, dat Jezus een verwijzing is naar goddelijke liefde en niet naar macht over mensen of zoiets dergelijks! Om deze simpele reden vind ik christenen antichristuslijk.

 

%d bloggers liken dit: