Op- en aanmerkingen

  • Wanneer ben je er nu verlicht? Volgt niet na iedere doorbraak een andere doorbraak, geestelijk? Klopt: verlichting is NU.
  • Vertrouwen op God, wie doet dat tegenwoordig nog echt? We zijn omringd door doktoren, psychiaters, politici, wetenschappers, banken,…
  • Ook al ben ik een volgeling van Jezus, toch noem ik me liever een volgeling, toegewijde, van God zelf. In mijn ogen was en is Jezus van Nazareth niet God zelf. Een Godmens is nog niet volkomen God zelf. Maar staat voor God in de mens!
  • Er zijn geestelijke stromingen binnen onze samenleving die de mond vol hebben betreffende goddelijke liefde maar confrontatie met anderen afwijzen! Op die manier creëer schijnheilige mensen, mensen die niet het achterste van hun tong (durven) laten zien! Deze mensen weten dan ook niet wat transparantie is of rechtvaardigheid. Ze doen zich duidelijk mooier voor dan ze werkelijk zijn: hechten vaak aan image building!…
  • Leven we tegenwoordig in het ik-tijdperk (eigenbelang): tijdperk van liefdeloosheid en leugens? Waar bijvoorbeeld, het liegen tegen je werkgever en je partner als normaal wordt beschouwd.
  • Wie kijkt er nog naar zichzelf buiten de spiegel om? Buiten het selfie om?
  • Willen wij wel wezenlijk veranderen?
   Hoe zit het met onze mentaliteit?
   Zelfkennis is echt iets anders dan bij een psycholoog lopen of psychotherapeut!
   Zelfkennis is volkomen zelfstandig. Je kijkt niet door iemands anders ogen naar jezelf: dat is enkel kinderachtig! Laat anderen niet vertellen wie jij bent.
   Spirituele opvoeding zou je de Dharmateachings kunnen noemen!
   Je behoort op jezelf terug te worden geworpen, in de Oneindigheid.
  • Een Nieuwe Wereldorde?
   Je hebt leraren en leraren.
   Wijsheid en kennis, geleerdheid.
   Bepaalde ervaring en volledige zelfkennis!
   Wie is Hier volledig Gerealiseerd?
   Is Facebook enkel bedoeld voor reclame, (nep)nieuws en discussies over en weer?
   Of kan het ook een vinger zijn die naar de maan wijst? In dienst staan van een hogere waarheid?
  • Faalde Jiddu Krishnamurti?
   Terwijl hij zei dat ie veel overeenkomsten had met Gautama de Boeddha, ‘Wees een licht voor jezelf’, zei hij toch tegen het einde van zijn leven, dat niemand hem begrepen had. Waren er dan geen verlichte mensen bijgekomen? Zoals wel overduidelijk het geval was tijdens het leven van de Boeddha, al direct toen hij begon te prediken, zo’n vijfentwintighonderd jaar geleden, werden vijf monniken verlicht!
   Ja, het grote verschil zat hem misschien toch hier in: Boeddha leerde wel een pad en K niet. Hij zei immers al in 1929: ‘De Waarheid is een land zonder paden.’ Ook accepteerde hij daarbij geen volgelingen, leerlingen!…Je komt met de boodschap van keuzeloos gewaarzijn van Krishnamurti heel makkelijk in je hoofd terecht. Je kunt namelijk denken dat je het begrepen hebt.
   Maar wat dan?
   Zie eventueel deze video of audio erover.

%d bloggers liken dit: